Zaterdagnacht deden de politieagenten van de politiezone Geel – Laakdal – Meerhout een WODCA-actie. In totaal legden 238 chauffeurs een negatieve alcoholtest af. Dit is 98 procent van de gecontroleerde bestuurders.

Zij kregen een Bob-sleutelhanger en een party-pack van de organisatie DUS.

Vier chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Deze kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 137,50 euro. Twee bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille.

Zij kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Eén bestuurder vertoonde duidelijke tekenen van alcoholgebruik, maar kon niet blazen. Daarom namen de politieagenten bij hem een bloedproef af. Eén persoon legde een speekseltest voor drugs in het verkeer af.

Geen enkel rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. De controles kaderden in de Bob-campagne. Tot 16 januari doet de politie nog extra alcoholcontroles in heel de zone.
 
DUS
 
Ook de organisatie DUS (www.dus.to) was heel de avond bij de actie. DUS staat voor Drive Up Savety en is een groep jonge mensen die ijvert voor veiligheid in het verkeer. Zij doen dit aan de hand van allerlei positieve, interactieve en bovenal ludieke sensibilisatieacties op het terrein. Chauffeurs die een negatieve ademtest aflegden, kregen van hen een heus party-pack!
 
Locaties
 
De controles vonden plaats op de volgende locaties: Westelijke Ring (Geel), Diestse Baan (Laakdal), Molseweg (Geel).

Foto : Archief